Bantning

Många nyårslöften handlar om bantning eller viktminskning. Vikten är något som många är missnöjda med och framförallt kvinnor vill ofta gå ner i vikt. Att vara överviktig kan upplevas som något väldigt jobbigt. Man har sämre kondition, man orkar mindre och det är svårt att hitta snygga kläder som sitter bra. Att banta är bland det svåraste som finns. Det finns massor av bantningsmetoder och det är verkligen svårt att hitta rätt i djungeln av alla bantningsmetoder som finns. Hela tiden kommer nya rön om vilken som är den bästa viktminskningsmetoden, men det är svårt att veta vilka metoder som verkligen funkar och vilken metod som passar bäst för just dig.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Att banta handlar helt enkelt om att gå ner i vikt. Oftast gör man det genom att ändra sina levnadsvanor eftersom man har en målsättning att minska sin kroppsvikt och/eller sin andel av kroppsfett. Det finns olika sätt som man kan gå ner i vikt på. Antingen så måste man minska sitt energiintag, genom att äta mindre portioner och nyttigare mat med färre kalorier än det man tidigare ätit. Det andra alternativet är genom att börja träna, eller att utöka sin träning om man redan motionerar. Det tredje alternativet är en kombination av de två andra sätten, det vill säga att man både börjar äta mindre portioner och nyttigare mat samtidigt som man tränar mer. Det alternativet är förstås det bästa och mest effektiva sättet att banta på. Men för den som har svårt att ändra sina levnadsvanor så finns det andra alternativ också, som viktminskningsoperationer eller bantningspiller.

Idag finns det en uppsjö av bantningsmetoder. Du kan gå ner i vikt med hjälp av olika dieter, pulver, bantningspiller och via bantningsklubbar. På senare tid har många nya metoder lanserats och blivit moderna, som Atkins, Montignac och GI-metoden. En del är i stort sett likadana, andra skiljer sig milsvitt åt. Vissa förespråkar att man ska undvika kolhydrater, andra att man ska äta enligt tallriksmodellen. Det är svårt att säga vilken metod som är bäst, huvudsaken är att du själv trivs med den metod du valt. Det är svårt att gå ner i vikt om man inte är tillräckligt motiverad. Du måste själv fatta beslutet att du vill gå ner i vikt. Det är svårt att lyckas med sin bantning om det är någon annan som har fattat beslutet åt dig.

Men däremot är det bra att få så mycket stöd och information kring viktminskning som det bara är möjligt. Det är en av de stora fördelarna med viktminskningsklubbar, som Viktväktarna eller Viktklubben. Där samlas ett stort antal människor som har samma mål och samma kamp för att gå ner i vikt och tillsammans är det lättare att genomföra viktminskningen. Om någon tycker att det är jobbigt för tillfället så kan de andra i viktminskningsgruppen stötta och peppa. På nätet finns mycket information om viktminskning och här på våra sidor kan du läsa om olika metoder för att banta, om fettförbränning, om olika dieter och andra tips och råd när det gäller bantning.