Proteinpulver

Proteinpulver är ett bra komplement både för dig som vill gå ner i vikt och för dig som vill bygga din kropp och få större muskler. Protein är viktigt både för muskelbyggande, fettförbränning och för att må bra. När man tränar behöver man få i sig upp till 2 gram protein per kilo kroppsvikt. Ibland kan det vara svårt att få i sig hela den mängden protein och dessutom kan det vara dyrt att få i sig hela mängden genom att äta vanlig mat.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

Proteinrika livsmedel är ju sådant som kött, fisk och ägg, vilka ofta är dyra att köpa och som oftast också kräver tillagning. Vid sådana tillfällen är det perfekt att använda proteinpulver. Proteinpulver kan användas som mellanmål sådana dagar som man inte hinner koka ägg, laga en omelett eller fixa en god skinkmacka. Det är bara att ta lite pulver och blanda med vatten i en shaker och sedan kasta i sig detta medan man är på språng. Proteinpulver kan vara ett bra komplement oavsett om du vill gå ner i vikt eller om du vill gå upp i vikt och bygga muskler.

Det är viktigt att komma ihåg att för en bra viktnedgång så finns det inga genvägar. Man måste göra av med mer energi än man stoppar i sig. Det betyder att man antingen måste äta mindre portioner eller byta ut kaloririka livsmedel mot magrare alternativ, för att på så sätt stoppa i sig mindre energi. Eller så kan man börja träna, eller träna mer och hårdare, för att på så sätt göra av med mer energi. Proteinpulver kan vara ett bra komplement under din viktminskning. Men det är ingen snabb genväg. Det är inte heller meningen att du ska byta ut dina måltider mot proteinpulver.

Det krävs fortfarande att du äter nyttig, hälsosam mat på regelbundna tider och att du motionerar. För dig som ska bygga muskler är det också minst lika viktigt med kost och träning. Proteinpulver kan vara ett bra komplement även för dig, men om du slarvar med maten kommer inte de goda effekterna att infinna sig, vilket gör att även du måste tänka på att äta nyttigt och regelbundet och inte slarva med måltiderna. Man kan se proteinpulver som ett kosttillskott, som något som kompletterar den vanliga maten.

Det finns flera sorters protein, som vassle och kasein, som har olika egenskaper. Vassleprotein tas upp snabbt och höjer insulinnivåerna. Det är alltså ett bra protein att använda i samband med träning. Om du äter vassle vid andra tillfällen kan det istället öka fettlagringen. Kasseinprotein tas upp långsamt av kroppen och är därför bättre att äta som komplement vid mellanmål eller till kvällsmålet. Proteinpulver finns att köpa i hälsokostbutiker eller i butiker som säljer träningstillbehör. Om du ska börja äta proteinpulver så är det viktigt att du pratar med någon kunnig person och ber honom eller henne att rekommendera en sort som passar just dig. Det är viktigt att fundera över om du verkligen behöver proteinpulver och vilka mål du har. Du kan även få i dig protein via maten, genom att äta proteinrika livsmedel som kött, kyckling, fisk, ägg, kikärtor och sojabönor.