Viktminskning

Du som vill gå ner i vikt har många olika metoder att välja mellan. Det är svårt att säga vilken viktminskningsmetod som är bäst, det kan vara olika för olika personer. Du kan gärna pröva dig fram mellan olika metoder och den som känns bäst för dig, den kan du helt enkelt fortsätta med under din viktminskning. Ett exempel är Grace Wellness som erbjuder produkter för viktminskning.

Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !
Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

På senare tid har det blivit allt vanligare med de metoder som förespråkar att man ska undvika kolhydrater om man vill gå ner i vikt. Det finns både dieter som menar att man ska undvika kolhydrater helt och dieter som hävdar att en liten mängd kolhydrater är okej, men att det ska vara långsamma kolhydrater. Atkinsmetoden är en av dessa dieter.

Atkinsmetoden går ut på att man ska äta väldigt lite kolhydrater. Livsmedel som bröd, pasta, vitt ris och potatis är inte tillåtna eftersom de har så högt GI. Sådana livsmedel innehåller också så kallade tomma kalorier och därför ska de uteslutas ur kosten, enligt Atkins. Istället får man gärna äta fet mat och kött. Atkinsmetoden är en bantningsmetod som är inriktad på att man så småningom ska byta livsstil.

Man ska byta ut dåliga livsmedel mot bra livsmedel. På så sätt behöver man inte ha några restriktioner på hur mycket man får äta. Atkinsmetoden har fyra faser. Precis när man börjar med dieten ska man äta pyttelite kolhydrater och sedan kan man öka mängden tills man hamnar i underhållningsfasen som sedan är tänkt att man ska befinna sig i resten av livet. Där ska bantaren ha hittat sin jämvikt och leva efter de vanor man skapat under de tidigare perioderna. Om man råkar gå upp i vikt igen kan man när som helst börja om från början med induktionsfasen.

Det finns andra liknande dieter som påminner om Atkins. Exempelvis GI-metoden, stenålderskost och Montignac-metoden har ungefär samma upplägg, även om det finns vissa saker som skiljer dem åt. För dig som känner att det kan vara bra med en rivstart när det gäller viktminskningen så kan du välja till exempel att testa bantningspiller eller pulverdieter. Dessa kan ge dig en flygande start och motivera dig till att lägga om din livsstil senare.

Pulverdieter kan vara ett enkelt och bekvämt sätt att gå ner i vikt. Tanken bakom pulverdieterna är att man ska äta ett väldigt lågt energiintag. Man ska alltså få i sig mindre kalorier än vad kroppen gör av med. Det gör att skillnaden tas av fettreserverna och då minskar man i vikt. Om man motionerar samtidigt som man använder sig av en pulverdiet så går viktminskningen ännu snabbare eftersom kroppen då gör av med fler kalorier. Pulverdieterna innehåller alla fibrer och näringsämnen som man behöver och de finns i många smaker, till exempel choklad, vanilj, skogsbär och jordgubb. Det är bara att skaka ihop pulvret med vatten och sedan dricka. Pulverdieterna är bara tänkt att använda ett par veckor om man byter ut alla mål mot pulver. Men det går även att äta vanlig mat och byta ut en måltid om dagen mot pulver.

Oavsett vilken metod du använder för att gå ner i vikt så är det viktigt att du känner dig motiverad och känner att du vill satsa. Det kan vara tungt och jobbigt under tiden du genomgår din viktminskning, men det är värt det i slutändan när du kommer att känna dig mycket piggare, gladare och lättare.